Svi je vole, tako da ne možete da promašite ako je poslužite gostima ili počastite svoju porodicu ovom ukusnom pitom. 

Sastojci:

Pakovanje gotovih kora

Tri jaja

200 mililitara jogurta

Šolja kukurznog brašna

Pola šolje ulja

Kesica praška za pecivo

Prstohvat soli

Za premaz:

Dve kašike kukuruznog brašna

Pola šolje jogurta

Susam za posipanje

Priprema:

U posudi umutite jaja, dodajte jogurt, kukuruzno brašno, ulje, so i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešajte.

Pleh podmažite, i na dno položite jednu koru i poprskajte je mešavinom sa malo ulja i kisele vode, odozgo stavite još jednu koru, ponovo poprskajte, pa isto uradite i sa trećom korom.

Zatim, ostatak kora jednu po jednu iscepkajte, izgužvajte i ubacite u pripremljenu smesu, a zatim ih ređajte u pleh. Ostavite neupotrebljene samo tri kore.

U manjoj posudi umutite jaja, jogurt i kukuruzno brašno, pa sve izmešajte.

Preko pite stavite jednu koru, poprskajte mešavinom kisele vode i ulja, odozgo stavite drugu koru i opet je poprskajte istom mešavinom. Prelijte deo premaza, odozgo stavite i poslednju koru, nalijte ostatak premaza i pospite susam po želji.

Pitu pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.