Sastojci su jednostavni i moguće je da ih već imate kod kuće, a priprema toliko laka da nema šanse da vam ne uspe!

Sastojci:

1,5 kilograma krompira

300 grama šargarepe

250 grama luka

Kašika peršuna

Četiri jaja

200 grama kisele pavlake

200 mililitara mleka

100 mililitara ulja

200 grama brašna

50 grama margarina ili putera

So i biber po ukusu

Susam za posipanje

Priprema:

Umutite jaja, dodaje mleko, ulje, so i biber po ukusu, kiselu pavlaku i brašno. Dobro sve umutite, pa u to dodajte sitno iseckanu ili narendanu šargarepu, krompir i luk, kao i peršun.

Nakon što smesu još jednom dobro izmešate da se sve sjedini, nalijte je u pripremljen pleh, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Kada izvadite pogaču iz rerne, dok je još bruća, premažite je rastopljenim puterom ili margarinom, kako bi bila mekanija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.