Sastojci su jednostavni i moguće je da ih već imate kod kuće, a priprema toliko laka da nema šanse da vam ne uspe!
Sastojci:
1,5 kilograma krompira
300 grama šargarepe
250 grama luka
Kašika peršuna
Četiri jaja
200 grama kisele pavlake
200 mililitara mleka
100 mililitara ulja
200 grama brašna
50 grama margarina ili putera
So i biber po ukusu
Susam za posipanje
Priprema:
Umutite jaja, dodaje mleko, ulje, so i biber po ukusu, kiselu pavlaku i brašno. Dobro sve umutite, pa u to dodajte sitno iseckanu ili narendanu šargarepu, krompir i luk, kao i peršun.
Nakon što smesu još jednom dobro izmešate da se sve sjedini, nalijte je u pripremljen pleh, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Kada izvadite pogaču iz rerne, dok je još bruća, premažite je rastopljenim puterom ili margarinom, kako bi bila mekanija.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti