Kuhinja

DOMAĆE JELO SAVRŠENO ZA RUČAK TOKOM ZIME: Topla italijanska čorba od pečuraka i sočiva, ukusna, zdrava i zasitna!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremite je već danas!

Izvor: YouTube/Rossella's Cooking with Nonna

Recepti s pečurkama često obuhvataju testeninu, rižoto ili sličnu hranu, ali od njih možete napraviti i ukusnu čorbu.

Ako kod kuće imate sočivo i pečurke, ova čorba po italijanskom receptu će biti spremna brzo a super je izbor za zimski ručak. Pročitajte i vodič za kupovinu pečuraka!

Sastojci:

300 grama pečuraka
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
500 grama sočiva
100 grama svežeg spanaća
Kocka pileće supe
So, biber
Ruzmarin
Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte šargarepu isečenu na kolutiće. Začinite ruzmarinom pa dodajte pečurke i nekoliko kašika vode. Kocku rastvorite u 700 mililitara vruće vode.

Dodajte sočivo, nalijte supom i pustite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još 25-30 minuta, dok sočivo ne omekša. Pred sam kraj umešajte spanać i servirajte toplo, uz hleb i kiselu pavlaku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi