Praziluk je omiljeno povrće tokom hladnih dana, a recepti s njim variraju od ukusnih čorbi, slanih jela, do domaće pite.
Predlažemo vam da spremite grčku pitu s fetom i prazilukom, a ne propustite ni recept za testeninu s prazilukom!
Sastojci:
Dva veća praziluka
Tri štapića celera
200 grama fete
Tri čena belog luka
Deblje kore za pitu
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Praziluk iseckajte na kolutiće i po potrebi blanširajte u ključaloj vodi dva minuta. Ocedite i prebacite u tiganj s maslinovim uljem. Iseckajte štapiće celera i beli luk na sitno, i dodajte u tiganj. Začinite solju i biberom. Kada povrće omekša, za desetak minuta, sklonite s vatre i dodajte mirođiju i koru limuna. Fetu izmrvite i pomešajte s povrćem.
Pleh malo podmažite uljem, stavite dve kore, poprskajte ih uljem, pa stavite još dve. Ponovite postupak sa šest kora, pa rasporedite fil. Prekrijte ga sa još dve kore i zavijte krajeve da se pita ne bi otvorila tokom pečenja. Oštrim nožem je isecite na komade, i pecite na 160 stepeni oko sat i po vremena. Pita je ukusna i kada je hladna pa je možete jesti i sutradan.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!