Tortilje su popularno špansko i lationameričko pecivo, koje služi da "omota" sve ukusne nadeve - mleveno meso, piletinu, povrće, sir koji se topi...
Postoje kupovne, ali domaće su daleko ukusnije i jeftinije, naročito ako recept zahteva samo pet sastojaka!
Sastojci:
350 grama brašna
8 grama soli
Dve kašičice praška za pecivo
3 kašike ulja
180 mililitara vode
Priprema:
Sve sastojke dobro izmešajte i formirajte testo. Pošto u tortilje ne ide kvasac, ne morate čekati da narastu, odmah zagrejte tiganj na srednjoj vatri!
Testo podelite na četiri, šest ili osam delova, u zavisnosti od toga da li želite male, velike ili srednje tortilje. Razvucite ih i pecite na jednoj strani dok ne počnu da se pojavljuju mehurići, oko dva minuta, a potom prevrnite i pecite na drugoj strani dok ne porumene. Pečene tortilje pokrijte krpom da se ne bi sušile.
Filujte ih mesom ili povrćem, možete čak i sirom i šunkom, a ako želite da ručak podignete na viši nivo, evo naših omiljenih recepata - gurmanske enčilade, burito s mesom i najukusnije kesadilje!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.