Burito s mesom je omiljeno jelo na španskom govornom području, ali i širom sveta - ko je probao ovu brzu hranu, uvek joj se vraća.
Lako se priprema i kod kuće, ima samo nekoliko sastojaka, koji mogu biti i konzervirani ili smrznuti, zapamtite, ovo je brza hrana! Ključ je u mešavini začina koju možete naći u prodavnicama.
Evo kako se priprema, a spremili smo vam još super recepata kao što su takosi s povrćem i brze kesadilje!
Sastojci:
Šest pšeničnih tortilja
300 grama mlevene govedine
150 grama crnog pasulja iz konzerve
Začin za takose
200 grama kuvanog pirinča
200 grama smrznutog kukuruza
Kačkavalj
Priprema:
Meso izdinstajte zajedno sa začinima, i po potrebi dolijte malo vode - ne bi trebalo da bude previše tečno da bi burito bio hrskav.
Kukuruz skuvajte, a pasulj ocedite. Zagrejte rernu i manji pleh obložite papirom za pečenje.
Tortilje filujte najpre mesom, pa pirinčem, pasuljem, kukuruzom i na kraju preko svega narendajte sir. Pažljivo ih čvrsto zamotajte, i poređajte u pleh tako da im je preklopljeni deo na dnu. Zapecite dok ne porumene i poslužite odmah.
Po želji, servirajte uz kiselu pavlaku, mileram, gvakamole ili seckani crni luk i paradajz.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Panter se raduje porazu Crvene zvezde: Javio se na društvenim mrežama zbog Lesora, reagovao i Anđušić
"Nadstrešnica nije bila rekonstruisana": Gradonačelnik Novog Sada otkrio tok istrage nesreće na Železničkoj stanici
"Dovešću igrače Zvezde i pokloniću ih Partizanu, neka se ne za*ebavaju sa mnom": Vlasnik Hapoela zapretio!