PROBALI SMO I ZAISTA JE VRHUNSKA! Recept za najmekšu i najsoftaniju piletinu - trik je u 1 neočekivanom sastojku!

Zaista je kao što joj sam naziv kaže - najmekša!

YouTube/Screenshot/Jezie Joy

Kako pripremiti pileće belo meso a da bude meko i softano? Postoji način i mi smo ga testirali!

Trik je u jednom neočekivanom sastojku i možda će vam pogled na listu sastojaka delovati čudno ili ćete se zgroziti zbog "masnoće", verujte - kada je budete probali oduševiće vas!

Sastojci:

1 pileće grudi (bez kostiju)

100 g majoneza

malo belog luka u prahu

100 g narendanog kačkavalja

so

biber

mirođija

Priprema:

Piletinu iseći na 6 komada, može se malo i izlupati čekićem, ali vrlo malo. Oprati, ocediti, ostaviti da se osuši, pa posoliti i pobiberiti. U međuvremenu pomešati majonez, miriđiju, beli luk i narenan kačkavalj. Smesu naneti na meso sa obe strane, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti aluminijumskom folijom.

Mondo/Maja Gašić 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko sat vremena, pa ukloniti foliju i ostaviti da porumeni.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.