VIŠE NIKADA NEĆETE KUPOVATI GRICKALICE! Probajte kroštule, tanko testo prženo u ulju i posuto šećerom

Najbolja domaća grickalica!

YouTube/Screenshot/Vincenzo's Plate

Hrskava grickalica iz dalmatinske i primorske kuhinje priprema se od sastojaka koje već imate u kući, a jedan od njih je alkohol! 

Testo se seče u trake i prži u dubokom ulju - eto toliko je jednostavno! Ako volite "krckava" testa, obavezno probajte i recept za najbolje testo za picu, oduševiće vas!

Sastojci:

200 g brašna

3 žumanceta

1 kašika šećera

1 kašika pavlake

2 kašike ruma (rakije, votke)

so

ulje za prženje

šećer u prahu (po želji)

Priprema:

U prosejano brašno dodati so, penasto umućena žumanca, šećer, pavlaku i rum, pa s vodom umesiti čvrsto testo. Ostaviti pokriveno oko pola sata, a zatim ga tanko razvaljati. Seći na trake (oblikovati po želji), pa pržiti u dibokom ulju. Vaditi na upijajući papir, pa posuti šećerom u prahu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.