Mladi parovi danas slave Mladence, a ovaj praznik uvek se obeležava uz kolačiće s medom, mladenčiće!
Evo kako se prave mladenčići, recept je veoma jednostavan!
Sastojci:
500 mililitara kisele vode
Kesica kvasca
200 mililitara ulja
100 grama šećera
Limunova kora, izrendana sitno
700 grama brašna
Dve kašičice šećera
Na vrh noža soli
Za dekoraciju - med i mleveni orasi
Priprema:
Kvasac rastopite u malo vode sa šećerom, ostavite da nabubri, pa zamesite testo sa svim ostalim sastojcima. Neka se testo udvostruči, potom ga razvijte na debljinu od centimetra i ostavite da nadođe još jednom.
Modlom ili čašom vadite krugove na papir za pečenje, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Mladenčiće pecite oko 15 minuta, a kada porumene, izvadite ih i poprskajte vodom, pa pokrijte krpom kako se ne bi osušili. Ohlađene kolače premažite medom i pospite mlevenim orasima.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.