LAGANI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SVAKO MOŽE DA SPREMI: Topi se u ustima, obožavaju ga svi od 7 od 77!

Jednostavan, a veoma ukusan!

Youtube/Screenshot/Carlo Cao

Ne sadrži belo brašno, ali ukusom može da parira i mnogo skupljim i bogatijim desertima!

Sastojci:

Dve šolje mleka

Pola šolje šećera u prahu

¼ šolje kakaa

¼ šolje kukuruznog brašna

50 grama tamne čokolade

Kakao za posipanje

Priprema:

Sve sastojke osim čokolade sipajte u posudu srednje veličine i dobro izmešajte ili umutite. Smesu zatim procedite kroz cediljku, pa stavie da se kuva na vatri srednje jačine. Povremeno mešajte, a kada smesa počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i nastavite da mešate.

Kuvajte smesu uz mešanje sve dok ne postane gušća, poput pudinga. Zatim sklonite sa vatre i smesu nalijte u pripremljen kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi četiri do pet sati u frižideru, zatim okrenite kalup i izvadite kolač, pa polako skinite papir sa njega.

Odozgo pospite malo kakaa, a zatim isecite, tako što ćete pre svakog sečenja nož pokvasiti vrelom vodom – tako će se kolač manje lepiti za nož.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.