Sjajan spoj kakaa i pomorandže za ukus u kojem ćete zaista uživati!
Sastojci:
1 ¼ šolje belog brašna
Dve kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
Pola šolje kakaa
Šolja šećera
Šolja slatke pavlake
Kašičica ekstrakta vanile
Dva jaja
Rendana kora jedne pomorandže
Za glazuru:
1/3 šolje pomorandžinog soka
Tri kašike šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh, pa po njemu pospite prezle, a zatim istresite višak iz pleha.
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, kakao i šećer, pa odložite sa strane.
Umutite slatku pavlaku sa ekstraktom vanile, a zatim smanjite brzinu miksera, p dodajte jedno po jedno po jedno jaje i kratko umutite. Zatim u to dodajte suve sastojke i izmešajte da se sve sjedini, pa dodajte rendanu koru pomorandže.
Nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite oko sat vremena.
Odmah nakon što stavite kolač da se peče, pripremite glazuru od pomorandžinog soka i šećera i ostavite da stoji. Kada je kolač pečen, ostavite da se prohladi oko pet minuta, a zatim polako prelijte glazuru.
Ostavite kolač da upije smesu dok se kolač potpuno ne ohladi, a zatim ga isecite i užicajte u mekanoj poslastici.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!