Sjajan spoj kakaa i pomorandže za ukus u kojem ćete zaista uživati!

Sastojci:

1 ¼ šolje belog brašna

Dve kašičice praška za pecivo

¼ kašičice soli

Pola šolje kakaa

Šolja šećera

Šolja slatke pavlake

Kašičica ekstrakta vanile

Dva jaja

Rendana kora jedne pomorandže

Za glazuru:

1/3 šolje pomorandžinog soka

Tri kašike šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh, pa po njemu pospite prezle, a zatim istresite višak iz pleha.

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, kakao i šećer, pa odložite sa strane.

Umutite slatku pavlaku sa ekstraktom vanile, a zatim smanjite brzinu miksera, p dodajte jedno po jedno po jedno jaje i kratko umutite. Zatim u to dodajte suve sastojke i izmešajte da se sve sjedini, pa dodajte rendanu koru pomorandže.

Nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite oko sat vremena.

Odmah nakon što stavite kolač da se peče, pripremite glazuru od pomorandžinog soka i šećera i ostavite da stoji. Kada je kolač pečen, ostavite da se prohladi oko pet minuta, a zatim polako prelijte glazuru.

Ostavite kolač da upije smesu dok se kolač potpuno ne ohladi, a zatim ga isecite i užicajte u mekanoj poslastici.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.