3 NAČINA DA SPREMITE SREMUŠ TAKO DA VAM TRAJE MESECIMA: Poslednji "profi" kuvari obožavaju, najukusniji je, a najlakši!

Ovo može svako, a genijalno je!

YouTube/Riverford Organic Farmers

Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.

Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki! Ne propustite ni ruski način za čuvanje belog luka!

SO SA SREMUŠEM:

YouTube/Riverford Organic Farmers 

Opran i osušen sremuš u blenderu pomešajte s krupnom morskom solju. Mešavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

ULJE OD SREMUŠA:

YouTube/Riverford Organic Farmers 

U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samleveni, i sremuš isečen na krupnije komade. 

MASLAC SA SREMUŠEM:

Verovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isecite sitno i pomešajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dve dodavati u razna ukusna jela.

YouTube/Riverford Organic Farmers 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.