Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa testeninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama!
Testenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi... Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!
Sastojci:
400 grama kora za lazanju
300 grama pečuraka
3 čena belog luka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
400 mililitara mleka
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrejte na 200 stepeni. Pečurke i beli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte dva minuta, potom nalijte mlekom i mešajte dok ne dobijete gusti sos. Ređajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti