Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa testeninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama!

Testenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi... Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!

Sastojci:

400 grama kora za lazanju
300 grama pečuraka
3 čena belog luka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
400 mililitara mleka
So, biber
Tvrdi sir

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrejte na 200 stepeni. Pečurke i beli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte dva minuta, potom nalijte mlekom i mešajte dok ne dobijete gusti sos. Ređajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.