Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa testeninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama!
Testenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi... Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!
Sastojci:
400 grama kora za lazanju
300 grama pečuraka
3 čena belog luka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
400 mililitara mleka
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrejte na 200 stepeni. Pečurke i beli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte dva minuta, potom nalijte mlekom i mešajte dok ne dobijete gusti sos. Ređajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte