Erik Riper je američki kuvar koji ima čak tri "Mišlenove" zvezdice, i vodi restoran "Le Bernardin" u Njujorku.
Iako kuva uglavnom morske plodove i ribu, objavio je kuvar koji se bavi samo povrćem i u njemu svoj omiljeni recept za supu od pečuraka.
"Jednostavna priprema, čisti ukusi i potpuni fokus na povrću su poenta ove supe. Najčešće je služim na samom početku obroka, jer je lagana a iznenađuje jačinom ukusa", objasnio je on.
Ako želite da je pripremite, evo recepta, a Riper kaže da je najbolji deo taj što se pečurke posle mogu, već gotove, iskoristiti za pravljenje pite ili nekog variva.
Sastojci:
Kilogram i po šampinjona
So
Beli biber
Voda
Priprema:
Četiri cele pečurke odvojite, ostale stavite u šerpu, nalijte vodom i pustite da provri. Kuvajte na tihoj vatri tri sata. Potom procedite povrće, dobro ga pritiskajući kako bi otpustilo i poslednje "atome" ukusa. Preostale pečurke isecite na režnjeve, dodajte u supu i pustite da prokrčka još jednom. Odmah začinite solju i biberom i poslužite toplo.
Ne propustite ni recept za domaće njoke sa pečurkama i spanaćem!
(MONDO)