Kuhinja

VEĆINA LJUDI NE ZNA DA OD BARENIH JAJA MOŽE DA NAPRAVI KOLAČE! Kako se spremaju čokoladni kolačići s "tajnim" sastojkom

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako ne znate šta biste napravili od preostalih jaja od Uskrsa, napravite ove kolače!

Izvor: YouTube/Jan D'Atri

Recepti s kuvanim jajima uglavnom podrazumevaju slana jela, a da li ste znali da od uskršnjih jaja možete napraviti i kolače?

Ukusni kolačići s čokoladom biće mekani iznutra, krckavi spolja, a tajni sastojak su upravo barena jaja!

Sastojci:

180 grama maslaca
180 grama brašna
100 grama smeđeg šećera
3 tvrdo kuvana jaja
Kašika praška za pecivo
Kašičica ekstrakta vanile
150 grama čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mikserom penasto umutite maslac i šećer, pa dodajte iseckana jaja i vanilu. Ne brinite ako i dalje vidite komadiće jaja, neće se osećati kada se kolači ispeku. Dodajte prašak za pecivo i brašno pa mutite još par minuta, potom umešajte špatulom čokoladu izlomljenu na komadiće. Kašikom formirajte kolačiće i poređajte ih na papir za pečenje, pa pecite desetak minuta, ovi kolači ne bi trebalo da se prepeku, već da budu mekani iznutra. Ohladite ih i servirajte.

(MONDO)