Ako ste uvek u gužvi i nemate vremena za komplikovane slatkiše, ovaj recept je idealan za vas. Za pripremu vam je potrebno bukvalno pet minuta, a toliko je sočan i ukusan da ćete ga stalno praviti.
Posebno je pogodana za dijabetičare, a u tom slučaju samo umesto "obične" čokolade za glazuru, koristite onu za dijabetičare.
Sastojci:
2 banane
2 jajeta
4 kašike kakaoa
1/2 kašičice praška za pecivo
Glazura:
50 g čokolade
45 ml mleka
15 g putera
Priprema:
Jaja razlupati, pa staviti u blender. Dodati iseckane banane, kakao i prašak za pecivo i dobro umutiti da se dobije glatka smesa. Izliti u nauljen kalup prečnika 14 cm i peći u mikrotalasnoj rerni 5-8 minuta. Čokoladu preliti mlekom i dodati puter, pa sve zagrejati da se lepo istopi i sjedini. Pečen kolač prevrnuti na tacnu, pa preliti čokoladnom glazurom. Ostaviti da malo odstoji da upije čokoladu, seći i služiti.