Ako pripremate posnu trpezu, ovaj recept za pitu obavezno morate da probate. Ukusna je, a sastojci krajnje jeftini.
Garantujemo da će oduševiti vaše ukućane!
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g praziluka
- 1 šargarepa
- 150 g pirinča
- so
- biber
- 1 dl mineralne vode
- 1 dl ulja
Priprema:
U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva. Procediti i ostaviti sa strane. U tiganj sipati nekoliko kašika ulja, zagrejati pa dodati tanko isečen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu. Začiniti po ukusu, pa umešati oceđeni pirinač. Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil. Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto. Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama. Kore premazati smesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!