Ljubav

KONAČNO SE ZNA! EVO KOLIKO JE SE*SA DOVOLJNO, A SVE ZAVISI OD VAS: Urolog otkrio šta je spas u pravi čas - PROCVETAĆETE!

Autor Teodora Boškovski

Evo koliko je intimnih odnosa dovoljno kako biste bili srećni i zadovoljni!

Izvor: Shutterstock/oneinchpunch

Koliko je se*sualnih odnosa dovoljno i zdravo je večito pitanje koje mnoge natera da se osvrnu na svoj ljubavni život i zapitaju. Međutim, jedan američki urolog je na osnovu najnovijih istraživanja pokušao mnogim parovima da pomogne i da odgovor na to pitanje.

Doktor Petar Stahl čija je specijalnost se*sulano zdravlje, rekao je da je kroz dugogodišnji rad primetio da muškarci često pokreću ovu temu. Brojna istraživanja su pokazala da redovni intimni odnosi povoljno utiče na zdravlje i smanjuje stres, ali koliko tačno i koji je to "normalan" broj.

U nedavnom istraživanju, učestvovalo je 7 000 ljudi, a rezultati su sledeći: 75 odsto ispitanika je smatralo da drugi ljudi imaju odnose jedanput sedmično, dok je 54 odsto njih reklo da često vode ljubav. Samo 22 odsto njih je izjavilo kako bi više se*sa poboljšalo njihov život. Što jasno govori da ne postoji "normalna" i univerzalna brojka, jer dobar se*ualni život je upravo onaj u kojem su obe strane zadovoljne.

Ukoliko postoje nesuglasice u odnosu o tome bi trebalo da se razgovora i naglas priča. I sam doktor je istakao da poznaje parove koji imaju odnose jedanput mesečno i time su veoma zadovoljni. S druge strane, ima i onih koji izbegavaju se*sualni odnos, ali će ga zato nadomestiti raznim igricama u krevetu i razmenjivanju nežnosti.

"Voleo bih da pacijenti manje brinu o količini se*sa, a umesto toga bih svima savetovao da se fokusiraju na to kako da stvore dobar se*ualni život, onaj koji će ih ispuniti i povezati sa partnerom", rekao je urolog. Kako se zaključuje, rešenje je u kompromisu. Dovoljno je onoliko se*sa koliko vam oboma odgovara. A to ćete saznati ukoliko otvoreno komunicirate!

(MONDO)