AKCIJANJE

KLABING DOLAZI IZNUTRA: Marko Nastić u akciji - biranje ploča, miksovanje muzike i budućnost DJ-inga (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Nema žurki zbog korone, ali ima Akcijanja s elektronskom muzikom... Stefan je proveo dan s jednim od najpriznatijih Srba u svetu elektronske muzike.

Marko Nastić
Izvor: Mondo - Akcijanje

Marko Nastić, čuveni disk džokej domaće i svetske scene, producent, ćale, drugar, važan lik za odrastanje čitave generacije rejvera, u novoj epizodi Akcijanja pokazuje šta se sve dešava iza DJ nastupa.

Navikao je na život u koferu, od vikenda u Sankt Peterburgu do vikenda u Sao Paolu, tako više od dve decenije i onda navika biva razbijena kao zvučni zid - korona pogađa klabing i razara ga. Ali zvuk ne sme da stane...

"Tokom ovog perioda uspeo sam da uradim više od dvadeset kolaboracija sa različitim artistima. Takođe, posvetio sam se usavršavanju produkcije, tačnije, ispravljanju grešaka. Boravak u studiju mi zapravo pomaže da ne mislim negativno", kaže. Kao i dvoje dece, Nastić je tehno ćale. "Za vreme korone sam postao otac drugi put. Dan mi počinje sa njima...".

Umetnost koju živi i industrija kojoj pripada, odgovorili su na pandemiju: onlajn nastupi. "Snimio sam ih nekoliko i to je dobra prilika da predstaviš kvalitetan miks. Mislim da se malo preteruje s fokusom na lokacijama i snimanju dronom, ali i to je neka evolucija. Meni je važno da muzika ostane važna, pa nek se pušta i iz helikoptera...", opisuje.

Muzičke ploče
Izvor: Mondo - Akcijanje

Novo Akcijanje otkriva koliko ima muzike u elektronskoj muzici, kako Nastić bira ploče, na koji način ih miksuje, šta je suština nastupa, koliko je vežbe a koliko intuicije, šta stoji iza smišljanja i pravljenja elektronskih numera…

Marko Nastić
Izvor: Mondo - Akcijanje

Od beogradske boemske četrvti, preko vinil šopa, do kluba gde miksuje, Nastić vodi u akciju otkrivanja pozadine života po pločama: onima kojima korača i onima koje sluša! A vi slušajte, pa koračajte:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.