AKCIJANJE

ČOVEK KOJI LETI: Pogledajte trening Strahinje Jovančevića - najboljeg srpskog atletičara (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Hop, cup - doskočilo je novo Akcijanje, a glavni junak je momak koji leti između neba i peska, doslovce.

Strahinja Jovančević
Izvor: Mondo - Akcijanje

Najbolji srpski atletičar Strahinja Jovančević skače u dalj više od osam metara. Sprint na 100m trči nešto više od 10 sekundi. Iz polučučnja diže 260 kilograma. Ima tri procenta masti u telu…

Kako izgleda njegova "škola letenja" i gde je balans između surovog treninga, vojničke discipline i života van atletske staze? Stefan, čovek od akcije, posetio je trening ovog atlete s nadljudskim sposobnostima...

Stekić, Spasojević, Topić, Španović... Jovančević!

Nizu imena Srba koji skaču visoko ili daleko, od pre dve godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pridružio se atleta koji ima šta da pokaže. Atleta koji se "igra u pesku".

"Da, nas zezaju da se igramo u pesku, a mi kolegama koje skaču troskok kažemo kako im nije dovoljan jedan skok nego su im potrebna tri", priča momak iz sportske porodice i počasni ambasador Ekonosmkog fakulteta u Beogradu. "Ne brini, nećeš danas povraćati, ovo je lagan trening", govori Stefanu.

Strahinja Jovančević
Izvor: Mondo - Akcijanje

Sve počinje zagrevanjem, krugovima, dinamičkim istezanjem, do sprinta... "U blagoj sam prednosti jer imam sprinterice", šali se.

Trening sa Strahinjom
Izvor: Mondo - Akcijanje

Onda je vreme za skakanje. "Radićemo pripreme za skok u dalj. To su poskoci sa dva i više koraka. Potom ćemo te naučiti da se zaletiš...", opisuje.

Pogledajte kako se trenira skok u dalj u novoj epizodi Akcijanja:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.