AKCIJANJE

ČELIČNE DAME: Kako vežbaju crossfit i fitness takmičarke i šta imaju od toga (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Trening dva puta dnevno, vojnička disciplina, konstantno probijanje fizičkih granica, vežbe za snagu ne za ogledalo – to je njihov život.

crossfit, trening
Izvor: Mondo - Akcijanje

Sam prilaz mestu na kom Kristina Kika Vasić, Marija Ristić i Ana-Marija Žujović troše svoje vreme, jasno sugeriše na to da nismo krenuli u salon lepote, ni u šoping. Industrijski ambijent i gvožđe - pre će biti da vam treba spremnost i odvažnost, lepota drugi put.

Magacini, brodogradilište, pa hangar – to je trasa koja vodi do Teget Fit-a, fitnes centra u kom se izlivaju čelični mišići. Od materijala se koristi: nepokolebljivost i jak karakter, s malo krvi preko i mnogo znoja sa strane. Zašto? Verovatno zato što uživaju u putovanju a ne na odredištu.

„Danas radimo trening koji će da pokaže tvoju kompletnu sfizičku premu, sve će biti obuhvaćeno, celo telo, da vidimo koliko si funkcionalan“, dočekuju Stefana.

crossfit, trening
Izvor: Mondo - Akcijanje

Jednostavno, njihova ramena nisu sezonska, vidi se da je reč o tradiciji. Brda treninga, brda godina… „Nekome je to dosadno, nama nije, to nam je život“, opisuju.

Na programu je crossfit wod (trening dana), koji su Spartanke devojke kreirale za svog gosta.

crossfit, trening
Izvor: Mondo - Akcijanje

Olimpijska šipka za nabačaj, medicinka, kutija za naskok, girja, šipka za zgibove, konopac – to su alatke. „Važna je tehnika. U crossfitu se radi veliki broj ponavljanja za kratko vreme, zato je važno da se usavrši tehnika koja to omogućava“, kaže Ana.

crossfit, trening
Izvor: Mondo - Akcijanje

„Pripremi pluća, obavezno“, dobacuje Kristina. „Nađi svoj ritam, ne žuri“, podvlači Marija.

Evo kako je čovek od akcije prošao u susretu sa damama od mišića:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.