Porodica i roditeljstvo

Da li sada da vakcinišem dete? Evo odgovora!

Izvor mondo.rs

Redovna vakcinacija dece prema zvaničnom kalendaru imunizacije treba da se se sprovede kako je planirano, izjavila je danas Darija Kisić Tepavčević.

"Nedvosmislen je stav da vakcinacija ne sme da se prekine, jer ćemo onda uz aktuelnu epidemiju korona virusa imati i epidemije drugih zaraznih bolesti protiv kojih postoji vakcina", rekla je dr Kisić.

"U borbu protiv korona virusa uključuje se i primarna zdravstvena zaštita /domovi zdravlja/, i u toku je reorganizacija službi, tako da će biti određene ustanove primarne zdravstvene zaštite u koje će biti preusmeravani slučajevi sumnjivi na korona virus", dodala je ona.

Odziv na vakcinaciju u ovom trenutku jeste smanjen, što je s obzirom na okolnosti i očekivano, ali roditelji će biti blagovremeno obavešteni u vezi sa redovnom imunizacijom dece.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.