Porodica i roditeljstvo

Je li to moguće?! Pevačica na velikim mukama - ušla u menopauzu, a još doji

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Klimaks i novorođenče - kako preživeti?

Izvor: YouTube/Recording Academy - Membership

Kanadska pevačica Alanis Moriset u avgustu prošle godne postala je mama treći put.

Muzičarka čiji je debi album davne 1995. godine "Jagged Little Pill" prodat u više od 33 miliona primeraka i doživeo istorijski uspeh, deset godina je u braku sa reperom Marijom Tridvejem, sa kojim ima sina Ivera (9) i kćerku Oniks (3).

U 45. godini pevačica je dobila treće dete, sina. 

"Stigao je. Vinter Mersi Moriset Tridvej", napisala je na Instagramu pevačica uz fotografiju novorođenog sina.

Alanis koja za nešto više od mesec dana puni 46 godina, otkirila je za američke medije da poslednjih meseci prolazi kroz veoma težak period. 

I mada se prvi simptome menaopauze kod većine žena javljaju oko pedesetih, kod Alanis su počeli nešto ranije. Dok doji sedmomesečnog sina, pevačica se bori sa valunzima, promenama raspoloženja i ostalim tegobama vezanim za klimaks.

"Kao da se borim sa olujom. Ako su moji hormoni u redu - i ja sam dobro, ali čim nisu, osećam da mi se vrti u glavi. Zato često kažem svojoj porodici da mi je hitno potrebno da šest minuta budem sama. Nekad kad mi je potrebna tišina, sakrijem se u kupatilo ili izađem u hodnik, sedim u spavaćoj sobi", rekla je pevačica za "Sunday Times Style". 

Pre nego što će roditi Vintera, Alanis je imala nekoliko spontanih pobačaja.

"Oduvek sam želela troje dece, ali nakon teške borbe i nekoliko pobačaja, počela sam da razmišljam kako to nije moguće."