Da li ste se nekada našli u situaciji da želite da pripremite neko jelo ili kolač, a niste imali vagu za mernje, ili se ista pokvarila? Ako niste vešti "odokativnoj" metodi sigurno vam jelo nije ni uspelo. Da vam se to ne bi ponovilo evo kako možete da se snađete.

Šećer:
- 1 puna kašika kristal šećera teži 25 grama
- 1 puna kašika šećera u prahu teži 30 grama
- 1 ravna kašika šećera u prahu teži 15 grama
- 1 kocka šećera ima 5 grama

So:
1 kašičica soli ima 5 grama

Brašno:
- 1 puna kašika brašna teška je 25 grama
- 1 ravna kašika brašna je 12 grama

Voda:
- 7 kašika vode je, zapravo, 1 dl vode
- 1 kafena kašičica vode ima 5 grama vode

Ulje:
- 1 kašika ulja teška je 15 grama

Luk:
- 1 glavica crnog luka srednje veličine teži oko 90 grama
- 1 glavica belog luka srednje veličine oko 6 grama

Temperatura rerne:
- vrela rerna je isto što i maksimalna temperatura: 220 stepeni Celzijusa,
- umerena je oko 180
- lagana oko 140

(MONDO)