Avokado je odličan izvor zdravih masti, i može se koristiti u mnogim ukusnim receptima.
Ali čim ga zasečete, počeće da oksidira i promeniće boju iz lepe, svetlozelene, u braonkastu koja zaista ne deluje privlačno.
Čak i dok pripremate obrok, kuvari savetuju da avokado poprskate limunovim sokom. A ovo je novi trik za čuvanje avokada ukoliko vam treba samo malo, odnosno nećete iskoristiti ceo plod.
Avokadu odsecite vrh, i malo ga oljuštite. Potom kašičicom izdubite onoliko koliko vam treba, pazeći da ne probušite koru koja i dalje štiti plod. Zatim vratite koru na mesto i držite ga u frižideru.
"Fora" je u tome da avokado tretirate kao, recimo, tikvicu za punjenje, da kašičicom vadite samo onoliko mesa koliko vam treba, ali da ostavite košticu unutra i vadite meso oko nje. Ovaj trik za čuvanje avokada tako da ga kora i dalje štiti pregledan je na TikToku više od 200.000 puta!
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Ako nas ne motiviše Zvezda, ne znam ko će": Žocova poslednja poruka pred derbi!