Avokado je odličan izvor zdravih masti, i može se koristiti u mnogim ukusnim receptima.

Ali čim ga zasečete, počeće da oksidira i promeniće boju iz lepe, svetlozelene, u braonkastu koja zaista ne deluje privlačno.

Čak i dok pripremate obrok, kuvari savetuju da avokado poprskate limunovim sokom. A ovo je novi trik za čuvanje avokada ukoliko vam treba samo malo, odnosno nećete iskoristiti ceo plod.

Avokadu odsecite vrh, i malo ga oljuštite. Potom kašičicom izdubite onoliko koliko vam treba, pazeći da ne probušite koru koja i dalje štiti plod. Zatim vratite koru na mesto i držite ga u frižideru.

"Fora" je u tome da avokado tretirate kao, recimo, tikvicu za punjenje, da kašičicom vadite samo onoliko mesa koliko vam treba, ali da ostavite košticu unutra i vadite meso oko nje. Ovaj trik za čuvanje avokada tako da ga kora i dalje štiti pregledan je na TikToku više od 200.000 puta!