Nakon dolaska iz nabavke, sva hrana prelazi u frižider kako bi ostala sveža, hladna i ukusna. 

Ali da li je to tačno?

Postoje određene namirinice koje zapravo duže traju kada se ostave na sobnoj temeperaturi!

Evo namirnica za koje možda niste znali da im mesto nije u frižideru!

Krastavac

Ovo možda zvuči veoma čudno, ali krastavcima nije mesto u frižideru.
Frižider zapravo dovodi do bržeg truljenja koštica.

Luk

Ovom povrću potrebna je cirkulacija vazduha da bi ostao svež. Zamenite frižider za neku probušenu kesu koju ćete staviti u ostavu. Ne držite ih blizu krompira, jer iz sebe ispuštaju gas i vlagu zbog kojeg krompir može da se brže pokvari.

Koju hranu ne treba stavljati u frižider
MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

Paradajz

Hladan vazduh iz frižidera "ubija" aromu i svežinu ovog povrća. Pokušajte da nađete gajbicu u kojoj ćete držati paradajz, njegov ukus i svežina će trajati duže. 

Koštunavo voće

Šljive, breske, nektarine, kajsije je najbolje čuvati na sobnoj temeperaturi da bi do kraja sazreli. Ovako će vaše oće voće biti ukusnije. 

Koju hranu ne treba stavljati u frižider
MONDO/Stefan Stojanović 

Paprike

Paprikama definitvno nije mesto u frižideru. Niko ne voli mlohave papireke, a frižider iz njih izvlači hrskavost i svežinu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.