Ako kupujete smeđi šećer, sigurno znate da se on mnogo češće od belog "nakupi" vlage, i stvrdne čak i u dobro zatvorenoj posudi. Smeđi šećer upija više vlage iz atmosfere, odnosno vazduha u kuhinji, zbog čega nekada postane zaista tvrd i mnogi ne znaju da li je i dalje bezbedan za jelo.

Naravno, smeđi šećer možete jesti i ako se stvrdnuo, moraćete prethodno da ga razdvojite kašičicom, ali će vam ovaj trik omogućiti da brzo rešite taj problem!

Korisnica TikToka koja vodi profil NeatChic pokazala je trik s komadom hleba. Samo ga ubacite u posudu i ostavite preko noći, hleb će pokupiti svu vlagu i šećer će opet biti rastresit. Trik koji ima tri miliona pregleda pokazala joj je mama!

@neatchic

A little trick courtesy of my mom ##momhack##themoreyouknow##wonderbread##brownsugar##bakinghacks##decanting

♬ Sugarcrash! - ElyOtto

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.