Saveti nutricionista nalažu zdravu, izbalansiranu ishranu kako bi imunitet, varenje i druge funkcije organizma bili optimalni.

Nutricionistkinja Džesika Kording objasnila je šta svakog dana jede za ručak kako bi dobila maksimum hranljivih sastojaka zdravog porekla, i time dala organizmu sve što mu treba bez dodatnih kalorija. Njen recept je pogodan i za post!

"Obično radnim danima jedem salatu od tamnozelenog lisnatog povrća, koja sadrži i biljni protein kao što je pasulj ili tofu. Tome dodam grilovano povrće po izboru. Umesto ulja, stavljam izgnječeni avokado ili humus kao dresing. Ako salatu nosim na posao, uz takvu zdravu masnoću će ostati sveža duže i neće uvenuti. Grickam i crnu čokoladu preko dana", rekla je ona.

Ako bi morala da izdvoji jednu namirnicu koju stalno kupuje i jede, navodi da je to tahini, pasta od susama.

"Može se dodati u slana jela ili slatkiše, i odličan je izvor zdravih masti", rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.