Čini se da ne postoji jednostavnija stvar na svetu od pripremanja kajgane – umutite jaja i sipate ih u zagrejan tiganj i dodate začine. Da, to jeste suština, ali jedna od najpoznatijih britanskih kuvarica Niješa Arington otkriva jednostavne trikove koji će pomoći da kajgana bude ukusnija i vazdušastija.
Prema njenim rečima, kada razbijete i umutite jaja, sledeći korak koji nipošto ne treba da preskočite je da procedite jaja kroz cediljku.
"Umutite jaja, a zatim ih procedite jer albumin (protein u jajetu) ima veći sadržaj vode. Obavezno procedite jaja kako biste dobili glatku, lepu teksturu", savetuje Aringtonova, dodajući da će to kajganu učiniti vazdušastom.
Tiganj treba da držite na tihoj vatri i da ga ne pomerate previše, a začinite ih kada ih sipate u tiganj.
"Ja dodajem i malo kisele pavlake, a zatim ih umutim. To je stvarno predivno", kaže kuvarica.
Kada dodate pavlaku, da bi kagajana bila još kremastima, smanjite temperaturu šporeta, a Aringtonova savetuje i da ih ne pomerate prevše špatulom po tiganju, kako ih ne biste potpuno izmrvili.
I još jedna caka – taman pre nego što vam izgleda da su jaja gotova, isključite šporet. Ostaće taman dovoljno toplote da se kajgana lepo isprži, a da ne zagori.
Preostaje vam samo da uživate u savršenoj kajgani...
(MONDO)
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara