Ako imate mikrotalasnu pećnicu, verovatno znate da postoje stvari koje u njoj ne bi trebalo podgrevati. Ali, ostatak "nauke" vezan za mikrotalasnu možda niste znali a bitno utiče na to kako će hrana izaći iz nje!
Dve greške ljudi često prave, zbog čega im se hrana pregreje samo na jednom delu i rizikuju opekotine. S druge strane, nedovoljno odleđena ili zagrejana hrana koja može sadržati bakterije opasna je i po zdravlje.
Evo kako da zagrejete hranu ravnomerno i oslobodite se ovih problema, nemojte praviti ove greške!
Solite hranu
Mnogo ljudi sipa sebi porciju hrane, posoli malo odozgo i ubaci u mikrotalasnu. Ali to je greška - so privlači energiju iz mikrotalasne i zbog toga će jako posoljeni deo biti vreliji od ostatka. Takođe rizikujete i da, u zavisnosti od toga šta podgrevate, taj gornji sloj bude presušen. Posolite porciju kada ste je već zagrejali i potom promešajte.
Grejete hranu u četvrtastim posudama
Kada zraci krenu po rerni, privlačiće ih uglovi, zbog čega će hrana u "ćoškovima" četvrtastih posuda biti pregrejana. Rizikujete da se opečete, zbog čega bi hranu uvek trebalo zagrevati u okrugloj posudi. A sve što se nalazi u sredini može da ostane hladno, što ne utiče samo na ukus već i bakteriološku ispravnost hrane.
Pročitajte i šta je najprljavije u kuhinji - iznenadiće vas!
(MONDO)
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma