Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo nabrojala je nekoliko vrsta hrane koje ljudi nikada ne bi trebalo da jedu.

Da može, zabranila bi ih zbog izuzetno štetnog dejstva na organizam - uništavaju srce i goje jer su natrpane praznim kalorijama!

Slane grickalice

Prvi među njima je čips od krompira, kojeg se nutricionistkinja užasava.

"Samo jedna šaka čipsa ima oko 152 kalorije i oko deset grama loše masnoće. To znači da samo jedna porcija značajno podiže kalorijski unos tokom dana, a telu daje samo soli i masnoće, uz prazne ugljene hidrate", rekla je ona.

Pržena hrana

Prženi krompir, pohovano meso, ili bilo šta drugo što se pripremalo u dubokom ulju na visokoj temperaturi, trebalo bi zaobilaziti u širokom luku.

"Unećete gomilu kalorija, masti i soli. Ovakva hrana prepuna je trans masnoća koje podižu loši LDL holesterol", upozorila je ona.

žena prži hranu u dubokom ulju
YouTube/EthanCheblowsky 

Povišen holesterol uvodi nas u rizik od mnogih hroničnih oboljenja, a nutricionistkinja dodatno podvlači da mnogi misle da povremeno unošenje ovakve hrane nije štetno, ali se varaju.

"LDL holesterol se taloži u arterijama i izaziva bolesti srca kao što je ateroskleroza", rekla je ona.

Pročitajte i šta nikada ne bi trebalo da jedete za doručak!

(MONDO)