Svi znamo da u ishrani ne bi trebalo da unosimo previše soli, jer može negativno da deluje na zdravlje srca.

Već smo vam objasnili koja voda je najgora za srce, a šta je sa hlebom? Morate dobro da pročitate etiketu ako uzimate kupovni!

Naročito hlebovi produžene svežine mogu sadržati mnogo dodate soli, ali nutricionisti upozoravaju da je nećete uvek "prepoznati" kada okrenete pakovanje i počnete da čitate spisak sastojaka. Čak i namirnice sa sniženim sadržajem soli, i dalje se same po sebi mogu smatrati vrlo slanim. 

Najpre je važno da na njima piše da imaju manje od 140mg po porciji, a idealno bi bilo da taj broj bude dvocifren.

Imajte na umu da će jednostavniji hlebovi na spisku sastojaka imati brašno, so, vodu, kvasac... Ali da će postojati i oni na kojima neće tako jasno pisati reč od dva slova koju tražite.

Ako na pakovanju kupovnog hleba vidite MSG (mononatrijum glutamat), natrijum citrat ili natrijum fosfat, znajte da se iza tih reči takođe krije so i dobro proučite procenat da ne biste svakodnevnom upotrebom naškodili srcu.

(MONDO)