Hleb stoji u kuhinji, u tome su verovatno svi saglasni, ali nije svejedno ni na kom mestu u kuhinji ga držite. Verovali ili ne, od toga može da zavisi koliko brzo će se hleb ubuđati!

Mnogi ljudi hleb drže na frižideru i to je možda najčešće mesto na kojem ćete naći ovu namirnicu, ali zapravo doprinosi bržem buđanju. Naime, toplota koju stvara frižider svojim radom doprineće stvaranju vlage unutar kese u kojoj držite hleb i buđ će se stvoriti očas posla.

Još jedno od mesta gde nikako ne treba da držite hleb je na mašini za sudove, iz istog razloga – i ovaj uređaj se greje, a pritom ispušta i vlagu.

Nije pametno ni da hleb čuvate negde u blizini šporeta, jer opet – toplota i para od spremanja hrane pogoduju stvaranju buđi.

Najbolje je da hleb u kuhinj ne bude u blizini uređaja, a ako nemate takav kutak gde biste mogli da ga smestite, svakako će pomoći kutije za hleb koje će sprečiti da vlaga dođe u kontakt sa ovom namirnicom.

(MONDO)