Niko ne voli hleb i peciva "od juče", pa čak ni star nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je svež, misleći na to da li je skoro izašao iz pećnice.
U radnjama se svežina proverava "pipanjem", odnosno pritiskanjem peciva, pa tako ćete u svakoj prodavnici videti takozvane "profesionalne pipače", obično starije ljude koji ovom tehnikom proveravaju na desetine hlebova pre nego što ih kupe.
Ukoliko se nakon pritiskanja, testo brzo vrati u prvobitno stanje - svež je. Ukoliko ostane "spljošten", bolje da ga zaobiđete.
Ako pripremate hleb kod kuće, verovatno ste primetili da obično brže ostari i postane mrvičast nego onaj iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari, pa su testa dugo sveža i meka poput pamuka?
Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!
"Rok trajanja pekarskih proizvoda, hlebova, kifli i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se", objašnjava profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen".
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!