Niko ne voli hleb i peciva "od juče", pa čak ni star nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je svež, misleći na to da li je skoro izašao iz pećnice.
U radnjama se svežina proverava "pipanjem", odnosno pritiskanjem peciva, pa tako ćete u svakoj prodavnici videti takozvane "profesionalne pipače", obično starije ljude koji ovom tehnikom proveravaju na desetine hlebova pre nego što ih kupe.
Ukoliko se nakon pritiskanja, testo brzo vrati u prvobitno stanje - svež je. Ukoliko ostane "spljošten", bolje da ga zaobiđete.
Ako pripremate hleb kod kuće, verovatno ste primetili da obično brže ostari i postane mrvičast nego onaj iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari, pa su testa dugo sveža i meka poput pamuka?
Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!
"Rok trajanja pekarskih proizvoda, hlebova, kifli i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se", objašnjava profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen".
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Crvena zvezda razbila Albu u Pioniru: Morala je da pobedi i uradila je to furiozno!
Da li je vreme za alarme u Partizanu? Četiri uzastopna poraza u Evroligi, a najteže tek dolazi
"Došli su na odmor, ali idu kući sa porazom" Trener Pariza peckao Grobare zbog poraza za infarkt
Istorija srpskog fudbala, evropska pobeda u Bačkoj Topoli! TSC razbio Švajcarce, pamtiće dugo Miloša i Petra