Majonez je glani sastojak salata koje se tipično pripremaju za praznike, a saznajte i kako da ga napravite i to mnogo brže nego što će vam biti potrebno da odete do prodavnice!
Da bi smanjili cenu proizvoda i učinili ga što ukusnijim, proizvođači majonezu dodaju boje, gustine i konzervanse. Međutim, zbog aditiva i pojačivača ukusa ova namirnica, koja je inače bogata masnoćama, postaje još nezdravija. Zato je mnogo mudrije da je sami napravite, a kada čujete koliko brzo može da se "smućka", više je nikada nećete kupovati!
Nedavno je nutricionistkinja otkrila kako da jedete ovu namirnicu a da ne naškodi vašem zdravlju.
Na mrežama ćete naći bezrboj videa koji pokazuju kako da brzo i lako spremite majonez, a ovaj način je možda najbrži i svakako najzdraviji.
Sastojci:
- 200 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašike soli
Priprema:
Svi sastojci treba da budu na približno iste temperature. Za pripremu vam je potreban štapni mikser i uzana posuda. Savite sve sastojke sem ulja, pa poklopite širim nastavkom za mikser. Sipajte preko ulje, ne podižući mikser i uključite. Mutite bez podizanja dok ne počne da se formira gusta masa. Za minut sve je gotovo!
Pogledajte jedan od popularnijih videa na Tik Toku za pripremu ove namirnice...
MONDO
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!