Na društvenim mrežama, a posebno TikToku naići ćete na pregršt korisnih saveta za domaćinstvo, bilo da je reč o kuvanju, sređivanju kuće, gajenju biljaka... Mreže su postale jedno od glavnih izvora informacija, pa tako neretko i lekari i psiholozi na ovim platformama objavljuju savete za "lečenje" i sprečavanje brojnih bolesti...

Jedan od trikova koji je postao viralan i to "brzinom svetlostui" tiče se prženja masne hrane u tiganju, ali tako da se izbegne obavezno prskanje ulja i prljanje šporeta. Ovu caku otkrio je korisnik TikToka koji sam sebe naziva "Bogom ukusa".

Dakle, da biste izbegli da slaninica prska kada je pržite u tiganju, a ujedno i kako bi biha hrskavija, potreebno je da joj doidate jedan sascvim "običan" sastojak - vodu.

"Dodavanje vode prilikom prženja čini da slanina bude hrskava i sprečava prskanje ulja", kaže ovaj majstor za kuvanje.

Zato, poslušajte šta kaže ovaj "Bog ukusa" i nemojte da ugasite telefon pre nego što ogledate ovaj video koji je oduševio bezmalo sedam miliobna ljudi...

Tik tok/flavorgod Slanina

Ovaj korisnik TikToka je testirao i šta bi se desilo kada bi se slanina pekla u pivu u mesto u vod, ali rezultati u bili razočaravajući. Hrana se lepila za tiganj i veoma brzo je zagorela...

MONDO