Soda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Satvaljamo u u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.
Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekašaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.
Kako pravilno koristiti sodu bikarbonu u kuvanju?
Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana. Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom.Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.
Nemojte da brnete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetit ukus nikarbone.
MONDO
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!