Sezona obračunavanja sa viškom kilograma je počela, Internet se usijao od "najdelotvornijih" dijeta koje za kratko vreme obećavaju brzo mršavljanje. I mada nuutricionisti preporučuju umerene režime, kao jedini pravi način da se trajno oslobodite suvišnih kilograma, većina traži "prečice" koje će bez mnogo muke doneti željene rezultate.

Postoje namirnice koje pomažu mršavljenje, najčešće tako što podstiču metabolizam, a jabukovo sirće je možda jedna od najpoznatijih. U kombinaciji sa još nekoliko sastojaka, ova "kiselina" moćno deluje na organizam, čisti ga od otrova i poboljšava varenje.

A proleće je pravo vreme upravo i za jedno i drugo. Za detoksikaciju organizma i topljenje sala primenite jedan stari, narodni "lek" koji ne košta mnogo, a daje povoljne retultate. Poznate pokretače metabolizma – jabukovo sirće i cimet, iskombinujte sa propolisom, rezultat će vas oduševiti!

Kako se priprema narodni "lek" protiv toksina i suvišnih kilograma?

U pola litre jogurta dodati 1 kašiku meda, 1 kašiku jabukovog sirćeta, 1 kašičicu cimeta i 40 kapi 30% tinkture propolisa. Ovu mešavinu možete i da obogatite korisnim antioksinasima kao što su borovnice, ili da dodate šaku oraha, četvrtinu banane…

Jedite dve kašike ove mešavine na svaka dva sata tokom 20 dana i očistićete telo od otrova i podstaći gubitak kilograma. Primetićete i da vam se stanjio struk, kosa postala sjajnija, a nivo energije drastično skočio.

MONDO