Ako mislite da nema ništa jednostavnije na svetu od prženja kobasica, prevarili ste se. Džef Bejker, poznati kuvar koji je pripremao hranu čak i za kraljicu Elizabetu, otkrio je koje greške pravimo u pripremi kobasica i dao savete kako ih najbolje spremiti.
Da bi kobasice bile najukusnije moguće, Džef savetuje da ih izvadite iz frižidera 20 minuta pre pripreme. To će pomoći da se jednačito isprže unutra.
Tiganj sa debelim dnom na nisku temperaturu, a zatim dodajte kašičicu masti da se rastopi tako da celo dno bude prekriveno, a višak masti izvadite iz tiganja. Stavite kobasice u tiganj, vodeći računa da ne dodiruju jedna drugu i održavajte temperaturu konstantnom. Redovno ih okrećite da bi sa svih strana dobile zlatnu boju, kuvar preporučuje da ih pržite oko 10-12 minuta.
Sledeće što treba da uradite je da ostavite kobasice nekoliko minuta da odstoje, kako kuvar kaže – da odmore.
Najčešće greške
Džef je otkrio i najčešće greške koje ljudi prave u pripremi kobasica. Prva je – skidanje kožice odnosno opne sa kobasica, a on kaže da to ne treba raditi jer će kobasice biti suve i bezukusne, pošto će svi sokovi da iscure.
On savetuje i da nikada ne pržite kobasie u u dubokom ulju jer ih to takođe isušuje.
Na kraju, ističe da nikako ne bi trebalo da pečete kobasice – iako to deluje kao najzdravija opcija, neće biti ukusne jer pečenje sprečava da se stvori ukusna, krckava korica na kobasicama.
(MONDO)
Ta priča se priča, 500 puta ponovljena laž! Željko Obradović o "najvećem budžetu u Evroligi"
3 razloga zbog kojih Petrušev nije Zvezdin: Svi alarmi popaljeni, poslednja opcija je katastrofa!
Crvena zvezda blizu zarade od 30.000.000 evra! Uz Ligu šampiona, na Marakanu dolaze i desetine miliona
Užasne vesti za Zvezdu i Petruševa: Povreda sve stopirala!
Crni oblaci jure ka Srbiji: RHMZ izdao upozorenje zbog obilnih padavina, sutra situacija još dramatičnija