Ako mislite da nema ništa jednostavnije na svetu od prženja kobasica, prevarili ste se. Džef Bejker, poznati kuvar koji je pripremao hranu čak i za kraljicu Elizabetu, otkrio je koje greške pravimo u pripremi kobasica i dao savete kako ih najbolje spremiti.
Da bi kobasice bile najukusnije moguće, Džef savetuje da ih izvadite iz frižidera 20 minuta pre pripreme. To će pomoći da se jednačito isprže unutra.
Tiganj sa debelim dnom na nisku temperaturu, a zatim dodajte kašičicu masti da se rastopi tako da celo dno bude prekriveno, a višak masti izvadite iz tiganja. Stavite kobasice u tiganj, vodeći računa da ne dodiruju jedna drugu i održavajte temperaturu konstantnom. Redovno ih okrećite da bi sa svih strana dobile zlatnu boju, kuvar preporučuje da ih pržite oko 10-12 minuta.
Sledeće što treba da uradite je da ostavite kobasice nekoliko minuta da odstoje, kako kuvar kaže – da odmore.
Najčešće greške
Džef je otkrio i najčešće greške koje ljudi prave u pripremi kobasica. Prva je – skidanje kožice odnosno opne sa kobasica, a on kaže da to ne treba raditi jer će kobasice biti suve i bezukusne, pošto će svi sokovi da iscure.
On savetuje i da nikada ne pržite kobasie u u dubokom ulju jer ih to takođe isušuje.
Na kraju, ističe da nikako ne bi trebalo da pečete kobasice – iako to deluje kao najzdravija opcija, neće biti ukusne jer pečenje sprečava da se stvori ukusna, krckava korica na kobasicama.
(MONDO)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću