Mnogi vole slaninu, ali izbegavaju da je jedu zbog količine masti koju sadrži. Jedan gurman koji na društvenim mrežama redovno objavljuje snimke i razne trikove koji se tiču pripreme hrane, pokazao je, kako tvrdi, najzdraviji način za pripremu slaninice.

On počinje tako što slaninu probode drvenim ražnjićem, tako da na jednom ražnjiću bude nekoliko komadića slanine. Zatim ražnjić stavlja preko rešetke u rerni, tako da slanina visi između proreza na rešetkama.

Ispod rešetke stavlja komad aluminijumske folije, tako da dok se slanina peče, sva masnoća koja se cedi pada na foliju. Kada je gotova, slanina se lako skida sa ražnjića, a zatim možete da je jedete sa čim i kako želite.

TikTok/Screenshot/rightguysreview tiktok

Mnogima se ovaj video dopao, pa kažu da "jedva čekaju da probaju" i hvale "briljantnu ideju".

Drugi, međutim, tvrde da tečnost koja kaplje iz slanine zapravo nije mast, već "voda koja se dodaje u jeftino meso".

(MONDO)