Kejti Persel iz  Australije oslabila je 21 kilogram nakon porođaja, a ono što je veliki izazov za mnoge mame postigla je zahvaljujući jednom veoma mudrom triku koji čini čuda za mršavljenje. Slobodno vreme je koristila da unapred pripremi obroke, tako da u momentima kada je umorna nije morala da se bavi kuvanjem.

Kako je objasnila za britanske medije, jedan dan u nedelji Kejti odvaja za kuvanje i tada unapred spremi 60 porcija od sedam različitih jela koja mogu da se zamrzavaju i, kasnije, podgrevaju. Njen izbor su bila pikantna jela kao šti su svinjski kari, meksičke lazanje, pileći i goveđi paprikaš, enčilade sa piletinom, čili kon karne... a svaka porcija je sadržala između 260 i 575 kalorija.

Savet ove vredne mame svojim "saborcima" je da pripremaju dve, tri večere unapred i zamrznu ih. Tako neće morati da brinu o spremanju zdrave i nutritivno izbalansirane hrane u najgorem trenutku, odnosno kada se bave bebom i pripremaju je za spavanje.

"Hrana treba da bude  potpuno odmrznuta pre podgrevanja", kaže Kejti i savetuje pripremu samo onih namirnica koje mogu da se zamrznu i podgreju, kao što su testenine, variva i kari.

Instagram/screenshot/kaitie_hashtagmumlife Mum life

Australijanka kaže da ovaj način, osim što štedi vreme, takođe i štedi novac. Kupovina sastojaka "na veliko" obično bude jeftinija, a kada se kuva u kontinuitetu nekoliko sati, takođe se šteti energija jer nema čestog paljenja šporeta i zagrevanja svaki put.

"Kuvanje štedi vreme i novac. Često skuvam veliku porciju jednog obroka koji pretvorim u tri, a kasnije dodam povrće kako bih još uštedela", kaže ova mama koja na društvenim mrežama im ogroman broj pratoca, ne samo porodilja, već uopšteno žena koje vode računa o liniji i zdravoj ishrani.

MONDO