Mnogi od nas bi najradije voleli da ujutru ne postoji saobraćajna gužva zbog koje najčešče kasnimo. Tih nekoliko minuta prilikom kašnjenja, nadređeni uglavnom praštaju, ali čini se da postoje i oni koji će vas zakasniti za jedan jedini minut.

Tako je objava jednog zaposlenog napravila opšti haos na mrežama. On je uslikao obaveštenje svog šefa, koji je uveo posebno, po mišljenju mnogih neralno, pravilo.

Kako je napisao, to je najgore mesto na kom je ikada radio, ističući da radi za minimalnu platu koja postoji. Na fotografiji je prikazan znak koji obaveštava zaposlene o novim pravilima na radnom mestu:

"Za svaki minut kašnjenja u radu, moraćete da radite 10 minuta posle 18 časova. Na primer, ako dođete u 10:02, moraćete da ostanete dodatnih 20 minuta. To znači da je vaše radno vreme do 18:20", pisalo je na papiru na vratima.

S obzirom na to da kod nekih poslodavaca važi pravilo da ostanete duže onoliko koliko zakasnite, korisnici društvenih mreža smatraju da ovo nije fer.

"Kako je ikome ovo uopšte palo na pamet?", "Nadam se da firma ima dovoljno novca da plati prekovremeni rad", "Patetičan i tužan šef", "Neki ljudi jednostavno vole da reprezuntuju svoju bednu moć na bilo koji način", glasili su komentari, a jedan je ubedljivo odneo najviše lajkova:

"A, ako se pojavite dva minuta ranije, možete li da odete 40 minuta ranije?", nasmejao je jedan korisnik ostale.

 (MONDO)