Iako ga mnogi izbegavaju ujutru, delom jer se još uvek nisu dovoljno razbudili da bi mogli da jedu, delom jer nemaju vremena, ali stručnjaci će vam reći da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Od namirnica koje odaberemo da pojedemo kada se probudimo zavisi kako ćemo "izdržati" dan i da li ćemo imati dovoljno energije da sve zadatke i obaveze izvršimo.
Međutim, postoji hrana koju mnogi baš najradije jedu ujutru, a koja se nikako ne preporučuje da se nađe na meniju za doručak. Nutricionistkinja Marina Kopitko otkrila je kojom namirnicom se nikako ne preporučuje da započnete dan jer drastično utiče na gojenje, mnogo više nego neke druge visokokalorične.
"Kroasan je namirnica koja ima neuravnotežen odnos hranljivih nutrijenata i sa velikim sadržajem ugljenih hidrata. Dosta je kaloričan i sve što ćete uraditi kada ga pojedete jeste da ćete pokrenuti proces taloženja masti u telu", objasnila je nutricionistkinja i dodala da je još štetnija ako se konzumira uz prvu jutarnju kafu.
Ovo najpoznatije francusko pecivo se proizvodi od kvalitetnog brašna, ali ne sadrži minerale i dijetalna vlakna koja su neophodna da bi se pokrenuo metabolizam i, samim tim, sagorevanje masnoća. Ako ste već ljubitelj testa, umesto kroasana nutricionistkinja preporučuje da jedete hleb, kifle ili druge proizvode od integralnog brašna, a koje neće drastično uticati na povećanje telesne težine.
MONDO
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"