Nedelja mode u Parizu iz dana u dan intrigira mnoge. Šta je to što će postati trend, moderno, ali i šta sve možemo da očekujemo u narednom periodu? Mnoge poznate kuće zauzele su svoja mesta pod suncem u svetu mode, a izgleda da je najviše pažnje privukla jedna.

U pitanju je francuska modna kuća "Šapareli" koju je osnovala italijanska modna dizajnerka Elsa Šapareli davne 1927. godine u prestonici Francuske. Ona je važila je za jednu od visoko kotiranih i istaknutijih žena u svetu modu i to pre izbijanja Drugog svetskog rata. Bila je "ljuta" rivalka kolegenici Koko Šanel, ali i sa razlogom. Šaparelijeve kolekcije u to vreme izazivale su dosta pažnje, pogotovo kada je mlada umetnica počela da sarađuje sa slikarom Salvadorom Dalijem. Njene kolekcije bile su uvek inspirativne, oličenje neobičnog, a često ih je krasio spoj-nespojivog.

Kajli Džener.jpg
Profimedia 

A kako se čini, tradicija modne kuće "Šapareli" se i dan-danas održala. Ovoga puta ostavila je mnoge u čudu nakon modne revije i plasiranje nove kolecije za 2023. godinu na nedelji mode u Parizu.

Ranije smo mogli da vidimo kako je poznata mlada milijarderka Kajli Džener i jedna od sestara porodice Kardašijan-Džener ponela haljinu sa glavom lava. Ali, čini se da to nije sve što dolazi iz ove modne kuće. Zahavljujući Internetu danas možemo za tren da vidimo najnovija dešavanja širom sveta, kao i sa nedelje mode u Parizu.

Snimak koji je nedavno ugledao svetlost dana neke je oduševio, druge ostavio bez teksta, a treće zgrozio. Međutim, danas u modi i umetnosti retko šta može da iznenadi...

TikTok/alexanderdroth/Screenshot Modna revija životinje

Osim Kajli Džener, neobične haljine sa životinjskim detaljima ponele su i ostale poznate dame. Pa tako Irina Šajk, na sebi je imala dugačku crnu haljinu sa glavom lava sa strane. Haljina je bila od pliša, a koji će ove 2023. godine biti apsolutno u trendu. I kanadska manekenka Šarlom Harlouv na sebi je imala još jednu divlju životinju - snežnog leoparda. Najveće iznanađenje u svojoj 52. godini bila je Naomi Kembel, koja je pistom prošetala u dugačkoj crnoj bundi i ovog puta glavom vuka na ramenim. Veoma smelo!

Pogledajte i snimak kako su izgledale:

Moda životinje modna revija TikTok/alexanderdroth

 (MONDO)