Većina ljudi u Srbiji drži u frižideru paradajz, krompir, krastavac... To su samo neke od namirnica koje je bolje čuvati van frižidera, tvrde nutricionisti. Dok frižider određenoj hrani čuva svežinu i produžava rok trajanja, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da postoji hrana koju ne treba čuvati u frižideru, kao i namirnice koje ne bi trebalo zajedno da se drže.

"Iako su neki proizvodi u ishrani dobri u kombinaciji jedan sa drugim, oni zapravo ne mogu koegzistirati kada je u pitanju skladištenje. Neke namirnice emituju etilen, gas zbog kog proizvodi prerano sazrevaju. Postoje proizvodi koji su osetljivi na gas i mogu brže da se pokvare ako su mu izloženi. Zato neke namirnice treba da izbegavaju jedna drugu, po svaku cenu", navela je Nataša na svom Instagram profilu i dodala:

"Kada je u pitanju skladištenje namirnica, treba imati na umu da je pojedine namirnice bolje skladištititi van frižidera", rekla je Nataša, a evo o kojima namirnicama je reč:

NE SKLADIŠTITI ZAJEDNO:

  • Avokado
  • Banane
  • Jabuke
  • Breskve
  • Dinje
  • Mango

NE ČUVATI U FRIŽIDERU:

  • Paradajz
  • Krastavac
  • Crveni luk
  • Krompir
  • Limun
  • Beli luk

(MONDO)