Kevin Megins, 56-godišnjak, slavi rođendan u utorak, ali neće jesti tortu. Razlog je što se ona ne nalazi na meniju popularnog lanca brze hrane. Kevin je odlučio da 100 dana jede samo u Meku, a rezultati su bili zapanjujući. Već 43 dana praktikuje ovaj režim ishrane i siguran je da mu donosi benefite.

"Ako nije hrana iz Meka, neće ući u moje telo za ovih 100 dana. Ni rođendan me neće naterati da pokleknem", rekao je Kevin koji svakog dana naručuje tri obroka, ali pojede polovinu. Na taj način smanjuje unos kalorija, a ostatak priprema za sledeći obrok. Do sada je smršao 15 kilograma i uradio krvnu sliku. Rezultati jesu bili lošiji, ali je značajno smanjio nivo holesterola.

Ovaj 56-godišnjak smatra da je ovakav režim održiv jer se ne odriče određene hrane, već kontroliše veličinu porcija i jede samo kad je zaista gladan. Nema ni potrebu za danima u kojima krši dijetu. "Ništa sebi ne uskraćujem. Pojedem burger, pomfrit, sladoled, pecivo. Samo je bitno da se nalazi na meniju i da ne pojedem sve u jednom dahu", tvrdi.

Kevinov cilj je da smrša 25 kilograma, a u ovom izazovu mu se pridružila i supruga. Bivši bokser izazvao je burne reakcije zbog ovih tvrdnji. Svi pamtimo slučaj personalnog trenera koji je pre mesec dana tvrdio da je smršao tako što je 30 dana jeo isključivo picu. Ovom temom su se pozabavili i srpski stručnjaci koji su objasnili kako je ovako nešto moguće.

Izazov u Meku TikTok/bigmaccoaching

(MONDO)