Svi volimo pomfrit, ali onaj iz Meka naročito! Nikada ga ne odbijamo, uživamo u njegovom ukusu i rado ga naručujemo. Nije tajna da postoje verni ljubitelji koji ne žele nijedan drugi pomfrit kad ogladne, a svi se pitaju isto: u čemu je njegova tajna? Uvek je svež, identičnog i posebnog ukusa!

Džordan Hovlet, koji tvrdi da zna "najsočnije" tajne popularnog lanca brze hrane otkrio je zašto je njihov pomfrit poseban! Nakon što je otkrivena tajna kokakole, došao je red na omiljeni "prilog"! Verovali ili ne, u njemu se krije aroma govedine, koja se dodaje prilikom pripreme! "Zašto je pomfrit tako dobar?", postavio je pitanje i dodao da ima loše vesti za vegeterijance.

"To je zato što McDonald's prži pomfrit sa aromom govedine pomešanom u biljnom ulju", objašnjava kreator sadržaja iz San Dijega na TikTok-u. "Pretpostavio sam da je ovo informacija koju bi ljudi sa problemima u ishrani možda želeli da znaju. Bilo da sadrži meso ili ne, to zapravo ne menja moj pogled na pomfrit iz Meka. I dalje uživam u njemu", nastavio je.

Na svojoj zvaničnoj stranici McDonald's objašnjava da kada njegovi dobavljači delimično prže pomfrit, koriste mešavinu ulja koja sadrži aromu govedine. "Prirodna aroma govedine sadrži hidrolizovanu pšenicu i hidrolizovano mleko kao početne sastojke", napominje kompanija na svojoj stranici.

(MONDO)