Kao i svake godine, i ove tradicionalno obežamo 1. maj. Prvomajski uranak u prirodu je beg od grada, gužve i brojnih obaveza. Naravno, ništa bez roštilja i ukusa u kojima sa zadovoljstvom uživamo. Ipak, da li ste se ikada pitali kako roštilj pripremaju pravi profesionalci i kojima cakama se služe da bi njihovo meso bilo sočnije i mnogo ukusnije?
Verovali ili ne, koriste kocku leda ili maslaca. Možda vam zvuči nemoguće ili besmisleno da led stavite na pljeskavicu dok je pečete, ali upravo ova caka je zaslužna za nezaboravan ukus. Meso na taj način ostaje sočno u svim uslovima, a isti efekat može da se postigne i sa kockicom maslaca. Stavite je na sredinu pljeskavice i uverite se u ukus kad je probate!
Osim toga, postoji još jedan trik u koji se kunu majstori roštilja. Mnogi od njih su otkrili da kada žele da meso bude sočno, povremeno ga poprskaju sokom od jabuke tokom roštiljanja. Takođe, skrenuli su pažnju na najčešće greške koje se prave prilikom roštiljanja. Reč je o prepečenom mesu.
Ovaj problem možete da izbegnete tako što ćete pomeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo, bez rizika da se prepeče. Pročitajte i kako se pravilno koristi ljuštilica za povrće!
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!