Jedini srpski šef kuhinje koji je radio sa širom sveta poznatim Džejmijem Oliverom, Miladin Novaković je za posetioce MONDA demonstrirao kako se pravi domaća testenina sa povrćem i tofu sirom.

Sastojci:

domaće taljatele (600 grama brašna tip 00 i 12 žumanca)
tofu sir
kapar
rukola
paprika u tri boje
italijanski paradajiz
pečurke
pečeni badem
pavlaka za kuvanje
aromatični puter (istopite obični puter i dodate začinske biljke)
crni biber
maslinovo ulje

Prodinstati paradajiz, kapar, pečurke, pečeni badem i tofu sir. Naknadno dodati papriku iseckanu na šnite, a potom i aromatični puter. Proceđenu i prethodno skuvanu testeninu staviti na kraju u tiganj. Sve povezati pavlakom za kuvanje. Po želji staviti crni susam.
Gotovu pastu sipati na tanjir koji je prethodno obložen svežom rukolom začinjenom maslinovim uljem.



(MONDO)