Mnogi ljudi u Srbiji ne biraju vreme za omiljeni napitak. Kafom započinjemo dan, popodne ćaskamo sa prijateljima, a nije tajna da mnogima prija i u večernjim satima. Sigurno ste makar jednom nakon ručka u restoranu naručili jedan kapućino, za opuštanje i čavrljanje sa porodicom, prijateljima ili poslovnim saradnicima. Nadja Muno, slavna italijanska kuvarica, pozabavila se ovom temom.

Poznata i kao "kraljica testenina", Nadja je u viralnom snimku objasnila zašto Italijani nikada ne piju kapućino posle ručka. Dok je snimala video, neko od pratilaca ju je pitao da li će popiti kapućino, na šta je ona odgovorila: "Ne, prošlo je 12 sati! To je jutarnji napitak". Dodala je da je kapućino savršen napitak koji će probuditi sva naša čula, ali i da je najbolje da se popije pre 10 sati ujutru.

"Potrudite se da je ne pijete posle 12 sati. Kad jedete obrok, dovoljno toga se odvija sa svim tim odličnim kalorijama i sirevima", objasnila je i na radost svih ljubitelja kafe, otkrila da ispijanje kafe posle 12 sati ipak nije zabranjeno. "Sve što vam treba jeste brzi espreso", objasnila je, ispijajući šoljicu espresa.

Za kraj se obratila svojim fanovima iz Amerike: "To je kao da Amerikanci pojedu hot dog za doručak. Nadam se da niko to do sada nije učinio". Ipak, prema zaključcima mnogobrojnih istraživanja, jedan gutljaj sveže mlevene kafe u popodnevnim časovima ima okrepljujuće dejstvo na nas. To je ritual koji nas opušta mirisom i ukusom, a oni za koje je takav ritual - čist hedonizam, kažu da dobiju novu energiju.

Italijanska kuvarica Tiktok/the_pastaqueen

Koja je vaša navika?

Anketa

Da li volite da popijete kafu posle ručka?

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno kuva turska kafa Reddit/sinjiOnO

(MONDO)